Med inspiration från Start-paketen kom så detta recept till. Och den här bullmamman är inte intresserad av komplicerade grejer i köket - det är så mycket annat som är krångligt - jag vill hellre att det där med bakning till barnen faktiskt ska bli av. Så here goes, min enkla granola för födoämnesöverkänsliga. Sockerkänsliga göre sig icke besvär:
I en bakplåtspappersklädd långpanna blandas:
500 g rent havregryn
2 dl havrekli (om man klarar rester av gluten, annars blir t. ex. mandelmjöl jättegott)
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
1 dl vatten, eller så mycket att det blir smulor när man blandar ihop. Det går lättast för hand.
Baka i ca 30 - 40 min på 175 grader. Vänd granolan emellanåt, ca var tionde minut. Låt torka färdigt på eftervärmen. Man kan gärna blanda i russin i efterhand. Men sedan är det klart.
Ingen disk (nästan). Inga ledsna magar. Inga utpumpade föräldrar. Bara glada mätta barn. Win. Win.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar